Вратарят на Байерн Мануел Нойер и френската звезда Франк Рибери взеха дейно участие в оригинален видеоклип, имащ за цел да предаде чудесни емоции на феновете на отбора само два дни преди дербито срещу Борусия (Дортмунд). Мачът от 13-ия кръг в германската Бундеслига е тази събота от 19:30 часа българско време на „Сигнал Идуна Парк”.

Нойер и Рибери демонстрират страхотните си качества по изключително любопитен и симпатичен начин. В пътуващия клубен автобус футболистите на баварците наблюдават видео клип на съперниците от Дортмунд от преди повече от година и решават не само да го копират, но и да го подобрят с по-сложно изпълнение.

Двете врати движещия се автобус се отварят. Рибери застава на предната, а Нойер на задната врата. По време на движението френският национал стреля навън, топката се удря в пътен знак, след което е уловена веднага от вратаря.

Почти същото упражнение преди повече от година в друг видео клип изпълниха Нури Шахин и Роман Вайденфелер от Дортмунд. Във въпросния клип халфът стреля навън, докато автобусът на вестфалци минава под мост, топката се удря в стената и е уловена от Вайденфелер.

Разбира се, че е напълно вероятно и двата клипа да са дело на много добър монтаж. Преценката за това кое изпълнение е по-добро и дали наистина е монтаж си остава за всички фенове не само на Дортмунд и Байерн, но и въобще на футбола.

Подобреният трик на Рибери и Нойер от Байерн


Трикът на Шахин и Вайденфелер от Дортмунд