Германският гранд Байерн (Мюнхен), който не купи нито един играч през зимния трансферен прозорец, вече мисли за селекцията след края на сезона. До края на тази седмица се очаква баварците да подпишат договор със звездата на Базел и швейцарския национал Чердан Шакири.

Според “Билд” 20-годишният швейцарски суперталант ще сложи подписа под 4-годишен контракт с баварците, които ще платят на Базел трансферна сума в размер на 9 милиона евро. Швейцарският шампион ще получи и бонуси при добри резултати на играча с екипа на Байерн. Мениджърът на крилото Волфганг Фьоге вчере е бил в Мюнхен, да да доуточни последните детайли по сделката.

Чердан Шакири блесна в евроквалификацията между Швейцария и България на 7 септември миналата година. "Кръстоносците" спечелиха тогава с 3:1 в Базел, а роденият в Косово 168-сантиметров Шакири развинти българската отбрана и вкара хеттрик във вратата на Николай Михайлов, избран за футболист номер 1 на България за 2011 година.

Байерн и Базел са съперници в 1/8-финалите на Шампионската лига. Първият мач е на 13 февруари в Мюнхен, а реваншът на швейцарска земя е на 22 февруари.