Германският гранд Байерн е поставил ултиматум пред Реал (Мадрид) да плати 80 милиона евро за Франк Рибери най-късно до 9 дни, в противен случай продажба няма да има, пише в. “Билд”.

Въпреки че трансферният прозорец затваря на 31 август, от баварците са обявили, че сделка по продажбата на френския национал може да има най-късно до 16 юли, когато тимът отива на лагер в Донауешинген.
 
Самият Рибери иска да напусне клуба и дори пропусна две тренировки, уж заради проблеми с ахилеса. Байерн не иска да се разделя с французина, но след завръщането си към подготовката на тима вчера бившият играч на Олимпик (Марсилия) показа апатия и безразличие.
 
В клуба вече се питат дали има смисъл да задържат френския национал. В тази посока се изказа и капитанът на тима Марк ван Бомел, който разкри, че поведението на Рибери създава проблеми не само на ръководството на клуба, но и на играчите от отбора.
 
Баварците обаче са твърди в искането си за цена от 80 милиона евро за французина. Наскоро те отхвърлиха оферта от 60 милиона от страна на Реал (Мадрид), а след това според слуховете са отказали и сделка от 67 милиона евро плюс Ариен Робен и Уесли Снайдер./БЛИЦ