Германският гранд Байерн повиши офертата си за испанския национал Хави Мартинес, който е първи избор на баварците за нов дефанзивен халф и партньор на Бастиан Швайнщайгер в средата на терена.

Според немското списания “Шпорт Билд”, чийто нов брой ще излезе на пазара утре, босовете на баварците са изпратили до Атлетик (Билбао) ново по-високо предложение за дефанзивния халф на стойност 26 милиона евро.

В търсенето на нов дефанзивен халф за Байерн се спрягат още имената на немския национал Ларс Бендер от Байер (Леверкузен) и холандския национал Найджъл Де Йонг, който не се чувства щаствли в английския шампион Манчестър Сити.

Баварците момента са на турне в Китай. “Ние сме посланици на германския футбол в една страна, която има огромни шансове за бъдещето. Когато имаме този шанс четири седмици преди старта на Бундеслигата, трябва да се възползваме от него. Мисля, че един глобален играч, какъвто искаме да сме, трябва да използва този шанс. Това пътуване е следваща крачка за глобализирането на Байерн”, заяви президентът на клуба от Мюнхен Ули Хьонес.