Повече от нахално и провокативно германският колос Байерн (Мюнхен) ще празнува на Коледа титлата, която очаква да спечели през следващата календарна година. Баварците водят само с 5 точки на миналогодишния шампион Борусия (Дортмунд), но въпреки това изглежда са напълно убедени, че “Сребърната салатиера” няма да им се изплъзне през този сезон.

Играчите Франк Рибери и Диего Контенто са изрисувани на предколедния детски календар как освобождават от леда и снега “Сребърната салатиера” пред тренировъчното игрище на баварците на “Зебенер Щрасе” в Мюнхен.

Шефовете на Борусия (Дортмунд) могат само да се смеят на тази провокация от страна на баварците. “Хубаво е за Байерн, че те имат толкова здраво самосъзнание и самочувствие.....”, лаконично коментира босът на вестфалци Ханс-Йоахим Ватцке.

Дали обаче баварците могат да подплатят големите си очаквания и на терена, ще се разбере след 9 дни, когато на своя “Алианц Арена” ще посрещнат актуалния шампион от Дортмунд. Двубоят е на 19 ноември (събота) от 19:30 часа българско време. През миналия сезон Байерн загуби у дома от “жълто-черните” с 1:3, а с това и окончателно битката за титлата. /БЛИЦ