Германският колос Байерн (Мюнхен) иска да предложи нов 2-годишен договор на младия си вратар Томас Крафт, който обаче се страхува от евентуално привличане на Мануел Нойер от Шалке 04, което би го закотвило на резервната скамейка.

Настоящият договор на Томас Крафт с баварците изтича след края на този сезон. Дали обаче 22-годишният страж ще иска да го продължи, засега въобще не е ясно. Според немският вестник “Билд” босовете на Байерн ще направят всичко възможно, за да обвържат Крафт с клуба за поне още два сезона.

В новия контракт на вратаря ще бъде включена и клауза, която ще му позволи да напусне, ако той не получава достатъчно шансове за изява през сезон 2011/12. Въпреки това младият Крафт не е сигурен, че трябва да приема това предложение, тъй като може и да стане резерва на германския национал Мануел Нойер от Шалке 04, към когото баварците имат апетити отдавна и не е изключено да направят нова офанзива за него.

“Мисля, че Нойер ще пасне много добре на тима ни, защото се нуждаем от двама топ вратари. Ако Крафт не може да приеме това, ще трябва да напусне”, сподели старши треньорът на Байерн Луис ван Гаал преди седмица след успеха над Интес с 1:0 в Милано в първа среща между двата тима от 1/8-финалите в Шампионската лига.

Междувременно наставникът на Шалке 04 Феликс Магат пък не спира да твърдим, че Нойер ще изпълни договора си с клуба до лятото на 2012 година и няма да бъде продаван. /БЛИЦ