Нападателят на Щутгарт Марио Гомес се е съгласил да премине в Байерн, обявиха от баварския клуб и от германската футболна федерация. От щаба на швабите потвърдиха трансфера и разкриха, че голаджията е подписал договор до 2013 г.

Според информациите в медиите сделката е на стойност 30 милиона евро. Ако това бъде потвърдено, нападателят ще се превърне в най-скъпия играч в историята на Бундеслигата.
 
Гомес вкара 24 гола за Щутгарт през този сезон, негов личен рекорд. Той отдавна бе цел на Байерн. Трансферът му обаче стана възможен, след като баварците си спечелиха директно класиране в груповата фаза на Шампионската лига и по този начин в клубната каса ще влязат няколко милиона евро.
 
Байерн потвърди за интереса си към нападателя с испански корени само часове след победата на тима с 2:1 над Щутгарт в последния кръг на Бундеслигата. Гола за швабите в този двубой бе вкаран тъкмо от Марио Гомес.
 
“Щастливи сме, че Гомес се съгласи да се присъедини към нас, заяви генералният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге. – Той е първокласен нападател. Един от най-добрите в Германия.”
 
Байерн вече си гарантира подписите на Анатолий Тимошчук от Зенит (Санкт Петербург), Ивица Олич от Хамбургер и Александър Баумйохан от Борусия (Мьонхенгладбах). Днес се появиха информации за интерес на клуба към вратаря на Шалке 04 Мануел Нойер./БЛИЦ