Спечелилият трипъл този сезон Байерн обяви официално девет седмици преди старта на сезон 2013/14, че билетите за 16 от всички 17 домакинства в Бундеслигата вече са разпродадени. Единствено за сблъсъка срещу Хофенхайм има останали 3000 от ценните хартийки. Хофенхайм игра допълнителен бараж за оставането си в елита срещу Кайзерслаутерн и не бе ясно кой ще е последният съперник на баварците през следващата кампания.

Очаква се програмата за следващия сезон в Бундеслигата да бъде обявена в края на юни. Още от сега обаче е ясно, че Байерн като шампион ще започне кампанията с домакинство на 9 август (петък).

„За всяко едно от известните 16 домакинства в Бундеслигата имахме по между 80 000 и 140 000 заявки за билети”, заяви финансовият директор на Байерн Ян-Кристиан Дреесен.

„Алианц Арена” в Мюнхен е с капацитет от 71 000 места за срещите от Бундеслигата и турнира за Купата на Германия, като 39 000 от тях вече са разпределени на притежатели на сезонни карти, които за първи път от 5 години насам трябваше да платят по-висока цена. Повишението за тях е в зависимост от мястото им на стадиона и е между 1,20 и 7,10 евро на мач.