Феновете на Айнтрахт (Франкфурт) изразиха недоволството си от начина, по който са били проверявани от службите за сигурност, преди да влязат на стадион „Алианц Арена” в Мюнхен. През уикенда техните любимци загубиха с 0:2 при визитата си на Байерн.
 
Преди мача пред сектора са гости са били опънати палатки, в които службите за сигурност на баварците са проверили всеки един от феновете на Айнтрахт (Франкфурт) за забранени предмети като пиротехника. При най-малко съмнение на проверяващите феновете е трябвало да се събличат напълно.
 
„Нашите ръководители не са били допускани в палатките. Това не е никак приятно”, сподели един от босовете на Айнтрахт (Франкфурт) Аксел Хелман.
 
„От 30 до 40 привърженици са били контролирани строго и е трябвало максимум да си свалят якетата”, обясни говорителят на Басйерн Маркус Хьорвик. По данни на полицията в Мюнхен са били конфискувани 22 ножа и спрей от фенове на гостите.
 
Общо 450 фенове на Айнтрахт (Франкфурт) въобще не са влезли на стадиона като знак на протест срещу наложените мерки срещу тях.