ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Байерн е уволнил треньора Юлиан Нагелсман, пишат медиите в Германия. Новината първо беше разпространена от известния журналист Фабрицио Романо, а след това редица немски издания я потвърдиха, позовавайки се на собствени източници. Все още няма официално потвърждение от Мюнхен.

Според информациите, заместникът на 35-годишния специалист вече е ясен. Това е Томас Тухел. 49-годишният бивш мениджър на Челси ще изведе баварците за първата тренировка под свое ръководство в понеделник. Дебютът на Тухел ще бъде на 1 април срещу бившия му отбор Борусия (Дортмунд).

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Причината за уволнението на Нагелсман е слабото представяне на Байерн в Бундеслигата от началото на 2023 г. Баварците загубиха 10 точки от Нова година насам и в момента заемат второ място, изоставайки на две точки от "жълто-черните" от Дортмунд.

Решението за раздяла с най-младия треньор в историята на клуба от "Алианц Арена" е започнало да се обсъжда още в началото на седмицата, след като Байерн записа загуба с 1:2 от Байер (Леверкузен). Счита се, че за самия Нагелсман уволнението е изненада и със сигурност до сряда е бил на ски ваканция със своята приятелка.

Баварците са побързали с назначението на Тухел, тъй като е можело да го изпуснат, ако изчакат до лятото. В последно време името на германеца се свързваше с Реал (Мадрид) и Тотнъм. Освен това в разговор с шефовете на Байерн специалистът е оставил отлични впечатления с идеите си за подобрение в играта на настоящия състав на мюнхенци.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК