Байерн разби като гост Пройсен Мюнстер с 4:0 и преодоля първия кръг на турнира за Купата на Германия. Попаденията за баварците отбелязаха Ерик Максим Чупо-Мотинг, Конрад Лаймер, Франс Крецих и Матис Тел.

Резултатът бе открит още в 9-ата минута, когато Матис Тел изведе партньора си в атака Ерик Максим Чупо-Мотинг, който с удар в левия ъгъл преодоля Йоханес Шенк за 0:1. Осем минути по-късно домакините от Мюнстер можеха да изравнят, но изстрелът на Малик Батмаз попадна в ръцете на дебютиралия на вратата на баварците Даниел Перец.

В 18-ата минута и Шенк показа класата си, след като спаси удар на Джамал Мусиала. В 37-ата минута героичните изяви на стража на Пройсен продължиха, като отново Мусиала пропусна, въпреки че бе изведен очи в очи с вратаря.

Все пак в 40-ата минута Конрад Лаймер бе намерен в наказателното поле от Леон Горецка и с хубав удар с глава направи резултата 0:2. В петата минута от добавеното време на първата част Франс Кретцих оформи класическия резултат.

Второто полувреме започна с добра възможност за тима от Мюнстер. Марк Лоренц стреля от границата на наказателното поле, но ударът му мина малко встрани от десния страничен стълб. В 54-ата минута Тел бе близо до четвърти гол за Байерн, но изстрелът му се оказа неточен.

Четвъртото попадение за баварците падна в 86-ата минута и точен бе Тел. Три по-късно Буна Сар беше близо до пети гол, но ударът му от границата на наказателното поле срещна напречната греда.

ПРОЙСЕН МЮНСТЕР - БАЙЕРН 0:4
0:1 Ерик Максим Чупо-Мотинг (9), 0:2 Конрад Лаймер (40), 0:3 Франс Кретцих (45+5), 0:4 Матис Тел (86)