Германският шампион Байерн има най-много национали в различни отбори, които ще вземат участие на световното първенство в Бразилия от 12 юни до 13 юли. Баварците имат 14 футболисти на Мондиал 2014, стана ясно след официалната регистрация на съставите на всички национални тимове. Манчестър Юнайтед е втори в тази своеобразна класация с 14 национали, а Барселона и Челси са с по 13 свои представители.

След преглед на всички 736 футболисти в съставите на 32-та участника на Световното става ясно, че английската Висша лига е най-силно представена със 114 играчи, който ще се изявяват по бразилските терени. Без футболисти от Висшата лига са единствено отборите на Русия, Колумбия, Италия и Швейцария.

Италианската Серия „А” е втора с 81 играчи, а германската Бундеслига има 78 национали. Испанската Примера дивисион е с 64 футболисти, а френската Лига 1 с 43 играчи.

От английските клубове след Манчестър Юнайтед се нареждат Челси с 13 играчи, Манчестър Сити с 12 футболисти, а Арсенал и Ливърпул по 11 играчи. Всеки клуб от Висшата лига има представител на Световното с изключение на Уест Хям.

Сборная е единственият тим без футболист, който да се състезава в друго първенство извън руската Премиер лига. Англия пък има един единствен – вратарят Фрейзър Форстър от шотландския Селтик. В същото време Уругвай, Кот д'Ивоар, Босна и Херцеговина и Гана имат по 22 играчи, които се състезават в чужди първенства.

Най-възрастният отбор на Световното е Аржентина, чийто национали са със средна възраст 28,4 години. Над 28 години прехвърлят още Португалия, Испания и Уругвай.

Гана е най-младият тим със средна възраст 24,9 години, а Фабрис Олинга от Камерун е най-младият играч на световното със своите 18 години и 30 дни.