Германският шампион Байерн се очаква да бъде изключително активен на летния трансферен пазар и вече има набелязани петима футболисти за привличане.

Треньорът Хосеп Гуардиола обеща баварците да бъдат далеч по-силни през следващия сезон, а босовете на клуба ще опитат в следващите седмици ще направят всичко възможно да подсигурят на специалиста добри нови попълнения.

Най-наложително е подсилването на халфовата линия на Байерн, а sport1.de представя петте най-горещи имена в списъка на баварците.

Петте трансферни цели на Байерн:
1.Антоан Гризман (Атлетико Мадрид) – французинът игра този сезон по лявото крило на „дюшекчиите” и зад нападателите на тима. В 37 мача той реализира 22 попадения, като дори в Шампионската лига се разписа на два пъти. Гризман е в Атлетико от миналото лято. Той разполага с огромен потенциал, който не изчерпан и има освобождаваща клауза в договора си в размер на 60 милиона евро. Французинът е препоръчан на ръководството на Байерн от своя сънародник Франк Рибери.

2.Максим Гоналон (Олимпик Лион) – 26-годишният футболист би играл ключова роля като дефанзивен халф в Байерн. Баварците го наблюдават отдавна, като за 35 мача във френската Лига 1 той е направил силно впечатление. Евентуалната трансферна сума би била 15 милиона евро. Той може да бъде използван и като защитник.

3.Анхел ди Мария (Манчестър Юнайтед)
– аржентинският национал премина миналото лято от Реал (Мадрид) при „червените дяволи”, но се чувства щастлив във Висшата лига. Баварците са очаровани от футболиста, но Хосеп Гуардиола трябва да бъде убеден, че точно този играч ще се включи добре в неговата система на игра с много притежание на топката. За Ди Мария Байерн ще трябва да приготви немалка трансферна сума, като минимумът е 50 милиона евро. Евентуална бартерна сделка, включваща Бастиан Швайнщайгер, който е харесван от мениджъра на Юнайтед Луис ван Гаал, на този етап изглежда изключена.

4.Брийл Емболо (Базел) – юношата на швейцарския шампион е сред най-котираните имена на европейския трансферен пазар. 18-годишният нападател вкара 10 гола в 30 мача за първенство този сезон. Баварците ще имат конкуренцията на Волфсбург и Борусия (Дортмунд) за подписа му. Мениджърът на Емболо е Ердин Шакири, брат на бившият играч на баварците Джердан Шакири, продаден през зимата на Интер.

5.Матео Дармиан (Торино)
– считан е за най-добрия десен защитни в италианската Серия „А” и би се вписал идеално в схемата на баварците като алтернатива на бразилеца Рафиня. Дармиан със сигурност ще напусне „биковете” това лято, но от Торино най-вероятно ще поискат поне 20 милиона за него, а това е сума, която Байерн едва ли би инвестирал за бранителя.