Байерн записа второ поредно равенство в Бундеслигата, след като в мач от 26 кръг направи 1:1 като гост на Хофенхайм.

Домакините откриха резултата в 32-ата минута с гол на Кристоф Баумгартнер, който се разписа след центриране на Давид Раум.

Десет минути по-късно попадение на Томас Мюлер беше отменено заради засада. Байерн успя да изравни в добавеното време на първата част, когато Роберт Левандовски вкара с глава след центриране на Йошуа Кимих от корнер.

В самото начало на второто полувреме нов гол на поляка беше отменен заради засада. През втората част пропуски за баварците направиха Лирой Сане, Серж Гнабри, Джамал Мусиала и Ерик Максим Чупо-Мотинг. Гнабри дори имаше малшанс да удари греда.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В 73-ата минута Байерн имаше претенции за дузпа заради игра с ръка на Щефан Порш, но съдията Роберт Шрьодер не отсъди 11-метров наказателен удар. Десет минути преди края на мача Мануел Нойер пък направи решително спасяване след удар на Андрей Крамарич.

Байерн е лидер в класирането с 60 точки, на 10 пред Борусия (Дортмунд), който обаче е с два мача по-малко. Хофенхайм се смъкна на пета позиция с 44 точки, като беше изпреварен в зона Шампионска лига от изненадата на сезона Фрайбург, който е със същия точков актив.

Брайзгауци записаха домакинска победа с 3:2 над Волфсбург, след като първоначално пропиляха аванс от две попадения. Винченцо Грифо вкара два гола през първото полувреме. Макс Крузе намали на 1:2 в 52-ата минута, а Максимилиан Арнолд изравни в 82-ата. Само пет минути по-късно Нико Шлотербек донесе победата на домакините.

В Берлин Унион направи 1:1 с борещия се за оцеляване Щутгарт. Тайво Авони даде аванс на берлинчани в 41ата минута, а Саша Калайджич изравни за швабите в последната минута на редовното време.

Спечелената точка позволи на Шутгарт да напусне предпоследното място, да изпревари Херта и да излезе 16-и, въпреки че двата тима са с по 23 точки. Унион (Берлин) е седми с 38 пункта, на три зад РазенБалшпорт (Лайпциг).