Ръководството на Байерн и треньорът Венсан Компани направиха първите си коментари относно контузията на Хари Кейн, която той получи при равенството 1:1 с Байер (Леверкузен) и беше заменен от Томас Мюлер в 86-ата минута. 31-годишният нападател пострада при сблъсък с Амин Адли, след което се хвана за левия глезен и напусна терена накуцвайки.

„Хари беше изритан в крака. Лекарите ми казаха, че няма нищо сериозно, но ще има допълнителен преглед“, обяви изпълнителният директор на баварците Ян-Кристиан Дресен.

„Щом Кейн е заменен принудително, значи има причина. Надявам се, че той е направен от добра английска мая и всичко ще е наред“, коментира спортният директор Макс Еберл.

„Не съм доктор и е твърде рано да се правят изводи. Надявам се, че ще бъде готов за мача в сряда срещу Астън Вила в Шампионската лига“, заяви треньорът Венсан Компани.

Хари Кейн, който за първи път не успя да вкара в Бундеслигата от началото на сезона, даде изявление пред медиите за състоянието си.

„Болезнено е, но мисля, че всичко е окей. Ще мина нов преглед, но не ми изглежда да е нещо сериозно. Все пак следващите няколко дни ще покажат“, обясни английският национал.