Германският шампион Байерн реагира официално на спекулациите, че голмайсторът на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо може да подсили тима заради добрите си взаимоотношения с италианския треньор Карло Анчелоти от съвместната им работа в испанската столица. Такъв слух се появи на страниците на авторитетния италиански ежедневник „Гадзета дело Спорт” и предизвика смях в щаба на баварците.

„За Байерн се съобщават новини ежедневно. Пращат се съобщения, печатат се издания, постват се туитове. С дигиталната техника новините се разпространяват с бясна скорост. Понякога обаче има и някоя друга вестникарска лъжа. Понякога едно или друго нещо не отговаря на фактите. Затова искаме да отличим на това място „вестникарската лъжа на деня” и да допринесем за това, че нашите фенове са коректно информирани. В последните дни италианският спортен ежедневник „Гадзета дело Спорт” информира, че Байерн има интерес да привлече Кристиано Роналдо от Реал (Мадрид). Вследствие на този слух множество немски медии също побързаха да информират”, се казва в официалното изявление на баварците по този повод.

„Свикнали сме в трансферния период да се спекулира за нови попълнения и напускащи играчи. По правило не коментираме тези слухове. Но сега, в случая Кристиано Роналдо, бихме искаме да поясним веднъж завинаги, че този слух не се основава на нищо и трябва да бъде поставен в империята на фантазията”, коментира пък изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге.