След 12 поредни победи във всички турнири Байерн загуби при визитата си на Арсенал (0:2) в среща от група „F” на Шампионската лига, но още тази събота ще се стреми към рекорден успех №1000 в германския елит. Баварците очакват да постигнат тази победа в домакинството си срещу Кьолн в събота от 16:30 часа българско време.

„Препоръчвам ви да продължите напред, защото това може да бъде рекорд за вечността. В тази връзка ви пожелавам тази събота да запишете десета победа (б.р. от началото на сезона в германската Бундеслига). Между другото Байерн има до днес 999 победи в Бундеслигата. Това означава, че в събота би била победа номер 1000. Това също ще е рекорд, който никой в тази република не е постигал”, обърна се изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге към футболистите след поражението от „артилеристите” в Шампионската лига.

Едва ли някой очаква Байерн да се препъне срещу „козлите”, така че победа номер 1000 най-вероятно ще бъде постигната в събота. Това е рекорд, който дълги години няма да бъде подобрен. След баварците в класацията са Вердер (740 победи), Хамбургер (720 победи) и Борусия Дортмунд (710 победи).