Германският шампион Байерн ще има нов треньор от следващия сезон и това е испанецът Щаби Алонсо, кйто в момента води лидера в Бундеслигата Байер (Леверкузен), съобщава El Chiringuito.

Според испанската медия Томас Тухел почти сигурно ще бъде освободен от треньорския пост след края на сезона, след като баварците вече са се разбрали с Алонсо. 41-годишният специалист върши чудесна работа начело на "аспирините" и е готов да направи крачка напред в кариерата си, а Байерн би бил идеална следваща спирка.

Доскоро Шаби Алонсо беше свързван с Реал Мадрид за наследник на Карло Анчелоти, който се очаква да поеме бразилския национален тим от следващото лято. Испанецът завърши активната си кариера при баварците, където игра от 2014 до 2017 година и записа 117 мача и 9 гола, печелейки три титли в Бундеслигата, Купата на Германия и Суперкупата. След това той започна треньорската си кариера в юношеския отбор на Реал Мадрид, след това води Б отбора на Реал Сосиедад, а от октомври миналата година е на пейката на Леверкузен.