Байерн (Мюнхен) се класира за финала за Купата на Германия. В полуфинал баварците с лекота победиха втородивизионния Кайзерслаутерн с 5:1. В пряк спор за трофея тимът на Пеп Гуардиола ще се изправи срещу Борусия (Дортмунд). Финалът е в Берлин на 17 май.

Домакините нито за миг не оставиха съмнение в тоталното си превъзходство. Още от първия съдийски сигнал пред вратата на Тобиас Шипел се заредиха положение след положение. Бетонът на гостите издържа само до 23-ата минута, когато Бастиан Швайнщайгер откри резултата след пас на Робен – 1:0. В 32-ата Тони Кроос простреля Шипел за 2:0 и успокои трибуните. Томас Мюлер направи преднината на домакините класическа след точно изпълнена дузпа малко след почивката. Това окончателно уби съпротивителните сили на Кайзерслаутерн. Тимът на треньора Коста Руняич все пак успя да върне едно попадение. Вкара го Симон Цолер след час игра. Таранът Марио Манджукич  направи 4:1 в 78-ата минута след асистенция на Гьотце. Именно резервата фиксира крайното 5:1 в добавеното време на двубоя.

Байерн направи изненадваща серия от 3 мача без победа в Бундеслигата, но сега най-сетне зарадва своите фенове с хубава игра и успех. Баварците са рекордьори по титли в надпреварата (16). Те нямат поражение в нито един от последните си 12 мача в турнира. Последният им провал беше на финала през 2012 г. срещу Борусия (Дортмунд).