Рекордьорът по спечелени шампионски титли на Германия Байерн (Мюнхен) разби у дома Хофенхайм с 4:0 в среща от 22-ия кръг на Бундеслигата. Ариен Робен реализира два гола, а Марио Гомес и Томас Мюлер се разписаха по веднъж за разгромния успех на "баварците".

С първия съдийски сигнал на "Алианц Арена" в Мюнхен домакините обсадиха вратата на Хофенхайм и това даде резултат още във 2-ата минута, когато Рибери нахлу по лявото крило и подаде към Томас Мюлер, който продължи към Ариен Робен и холандецът намери на чудесна позиция Марио Гомес, реализирал от 5 метра за 1:0.

Натискът на Байерн продължи и след гола, като в 9-ата минута Рибери стреля опасно фронтално от фаул от около 23 метра, но топката се отби от стената и излезе в корнер. Бесните атаки на „баварците” доведоха до втори гол в 15-ата минута, когато първо Рибери пропусна на почти празна врата след чудесна намеса на бранител, а след това Томас Мюлер финтира Ворса и с премерен удар по земя отблизо прати топката в мрежата за 2:0. След това попадение домакините намалиха оборотите и положенията за гол пред вратата на Хофенхайм намаляха.

Едва в 38-ата минута Байерн можеше да направи преднината си класическа, след като Робен центрира от фаул и изведе Бастиан Швайнщайгер очи в очи с противниковия вратар Том Щарке, който обаче успя да отрази удара на немския национал и да избие в корнер. До края на полувремето не се случи нищо интересно пред двете врати и тимовете се оттеглиха на почивка.

След паузата нещата на терена не се промениха по никакъв начин. Байерн продължаваше да държи инициативата, а играта се водеше предимно в половината на гостите от Хофенхайм, които доста рядко стигаха до вратата на „баварците”, пазена от Томас Крафт. В 55-ата минута Томас Мюлер бе много близо отбелязването на трети гол, но вратарят Том Щарке успя да избие удара от близка дистанция в корнер.

В 63-ата минута Ариен Робен си открадна една топка от бранител на гостите в близост до тъчлинията, след което проби в наказателното поле и от почти фронтална позиция стреля по земя за класическото 3:0. След този гол домакините започнаха вече да се забавляват на терена и без много да бързат продължаваха да търсят нови попадения. Гостите от своя страна тотално разочароваха с играта си и не направиха нищо, за да може да отбележат поне почетен гол.

В 81-ата минута Ариен Робен получи една топка отдясно на ъгъла на наказателното поле на гостите, нагласи си я на левия крак с превъзходен фалцов удар я прати в горния ляв ъгъл на вратата – 4:0. Четири минути по-късно Хофенхайм стигна до най-опасното си положение в мача, но ударът на Райън Бабел бе много слаб и вратарят на Байерн Томас Крафт улови топката без проблеми. От тук до края срещата просто се доиграваше, като „баварците” напълно заслужено триумфираха с трите точки.

След тази си победа Байерн се изкачи на трето място във временното класиране с актив от 39 точки, докато Хофенхайм се смъкна на осмата позиция със своите 32 пункта. /БЛИЦ

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА, 22 КРЪГ
Байерн – Хофенхайм 4:0
1:0 Гомес (2), 2:0 Мюлер (15), 3:0 Робен (63), 4:0 Робен (81)

Шалке 04 – Фрайбург 1:0
1:0 Фарфан (49)

Щутгарт – Нюрнберг 1:4
0:1 Симонс (11), 0:2 Шийбер (28), 1:2 Функ (45+2), 1:3 Чандлър (51), 1:4 Екичи (62)

Волфсбург – Хамбургер 0:1
0:1 Петрич (33-дузпа)

Айнтрахт (Франкфурт) – Байер (Леверкузен) 0:3
0:1 Ролфес (9), 0:2 Аугусто (32), 0:3 Балич (85)

Санкт Паули – Борусия (Мьонхенгладбах) 3:1
0:1 Де Камарго (9), 1:1 Крузе (38), 2:1 Асамоа (53), 3:1 Леман (58)

На 12 февруари (събота)
19:30 часа Кайзерслаутерн – Борусия (Дортмунд) (Евроспорт 2 България)
Баланс: 77 мача, 24 победи на Кайзерслаутерн, 22 равенства, 31 победи за Борусия (Дортмунд)

На 13 февруари (неделя)
16:30 часа Кьолн – Майнц (Евроспорт 2 България)
Баланс: 5 мача, 2 победи за Кьолн, 3 победи за Майнц

18:30 часа Вердер – Хановер (Евроспорт 2 България)
Баланс: 45 мача, 24 победи за Вердер, 12 равенства, 9 победи за Хановер

Заб.: Посочените баланси са само за мачовете между отборите в Бундеслигата.


ПЪЛНОТО КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА