Лидерът в Бундеслигата след есенния дял Байерн и шампиона Борусия (Дортмунд) ще се изправят един срещу друг на 1/4-финалите за Купата на Германия, отреди изтегленият жребий след изиграването на всички 1/8-финални сблъсъци.

Баварците, които отстраниха Аугсбург след 2:0 като гости, имат предимството да са домакини на Дортмунд, който елиминира у дома Хановер с 5:1. Двубоят между Байерн и вестфалците ще се играе на „Алианц Арена“ в Мюнхен на 26 или 27 февруари.

От останалите 1/4-финални двойки най-интересен е сблъсъкът между Майнц, отстранил като гост Шалке 04 с 2:1, и Фрайбург, наложил се при гостуването си на третодивизионния Карлсруе с 1:0.

Третодивизионният Кикерс (Офенбах), който елиминира Фортуна (Дюселдорф) след домакински успех с 2:0, е домакин на Волфсбург, отстранил Байер (Леверкузен) след победа у дома с 2:1.

Последният 1/4-финален сблъсък пък е между Щутгарт, отстранил у дома второвидизионния Кьолн с 2:1, срещу друг тим от Втора Бундеслига Бохум, който елиминира Мюнхен 1860 след победа на свой терен с 3:0.

Жребий за 1/4-финалите на Купата на Германия:


Байерн – Борусия (Дортмунд)
Кикерс (Офенбах) – Волфсбург
Щутгарт – Бохум
Майнц – Фрайбург

Заб. (победителят се излъчва в един мач, а срещите са на 26 и 27 февруари 2013 година)