Германският шампион Байерн почти приключи с плановете за лятна подготовка. Баварците ще направят турне в Китай от 16 до 24 юли и ще играят контроли с Валенсия (18 юли в Пекин) и Интер (21 юли в Шанхай). Трети предвиден съперник е китайският шампион в последните четири години Гуанджоу Евергранде (23 юли в Гуанджоу).

Байерн стартира подготовката си за следващия сезон на 1 юли, но всички национали в тима ще могат да се присъединят към отбора на 11 юли, когато ще има официално представяне на „Алианц Арена”. Ден по-късно баварците ще участват на турнира „Телеком Къп” в Мьонхенгладбах.

След мача на Байерн за Суперкупата на Германия на 1 август му предстои домашния приятелски турнир „Ауди Къп” на 4 и 5 август. Засега само Реал (Мадрид) е потвърдил участие и се очаква обявяването на още два отбора. След това е първият кръг от турнира за Купата на Германия (от 7 до 10 август).

Стартът на новия сезон в Бундеслигата е на 14 август (петък), а три дни по-късно Байерн е включил в програмата си контрола с Динамо (Дрезден).