Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола разполага с 14 футболисти за първата тренировка на тима от лятната подготовка. Заниманието е предвидено да започне днес в 12:00 часа българско време, а участие в него ще вземе холандецът Ариен Робен, който близо девет седмици се възстановяваше от мускулна травма в прасеца.

Давид Алаба, Филип Лам, Хави Мартинес, Томас Мюлер, Тиаго Алкантара и Шаби Алонсо също ще бъдат част от първата тренировка, но други 10 звезди на германския шампион ще отсъстват. Контузии продължават да лекуват Франк Рибери (глезен), Ян Кирхоф (ахилес) и Холгер Бадщубер (бедро), а завръщането им на терена не е ясно кога ще бъде.

Германските национали Мануел Нойер, Жером Боатенг, Марио Гьотце и Бастиан Швайнщайгер все още са в почивка, както и другите чуждестранни национали Роберт Левандовски, Хуан Бернат, Мехди Бенатиа и Пиер-Емил Хьойберг. Тяхното завръщане е планирано за 11 юли.

За първи с Байерн ще тренира новият резервен вратар Свен Улрайх, привлечен от Щутгарт.

Мисията на баварците за сезон 2015/16 е требъл, включващ четвърта поредна шампионска титла, което би било рекордно постижение в Бундеслигата.