Байерн (Мюнхен) не спира да търси по цял свят бъдещи звезди за Бундеслигата, като сега ще се оглежда за таланти и в Индия.

През октомври в столицата Ню Делхи ще стартира турнир под името “Байерн Къп” за млади надежди от 14 години нагоре. Най-добрите играчи ще бъдат поканени за следващата година на посещение в Мюнхен и тренировъчната база на баварците.

“В Европа има играчи от много нации. Защо не след 5 или 6 години да не видим и такъв от Индия?”, попита Паул Брайтнер във функцията си като съветник на клубното ръководство.

Междувременно стана ясно, че холандската звезда на баварците Ариен Робен има лека контузия в десния глезен, получена по време на мача с Милан (6:4 след дузпи и 1:1 в редовното време) от турнира “Ауди Къп”.

Днес рано сутринта футболистът мина на преглед при лекаря на тима д-р Мюлер-Волфарт, след което заяви: "Контузията не е тежка. Сега гледаме от ден на ден и ще видим кога ще съм готов. Нека изчакаме. Мога да съм доволен, защото можеше и да е по-тежко. Имах късмет". Холандецът се надява, че ще може да играе още този уикенд в първия кръг от турнира за Купата на Германия при гостуването на Айнтрахт (Брауншвайг). /БЛИЦ