Байерн е уредил първия си голям трансфер за това лято, постигайки устна договорка с бразилския национал Дъглас Коста и със сегашния му клуб Шахтьор (Донецк), съобщава sport1.de.

Баварците ще инвестират 35 милиона евро за привличането на 24-годишния офанзивен полузащитник, който е в списъка на треньора Хосеп Гуардиола. Договорът на бразилеца пък ще бъде за четири сезона до лятото на 2019 година.

Дъглас Коста игра срещу Байерн в мачовете от 1/8-финалите на Шампионската лига, но остави негативни впечатления тогава. Баварците елиминираха „миньорите” от Донецк след 0:0 в първия мач и 7:0 в реванша на „Алианц Арена” в Мюнхен, а бразилецът се отличи с груба игра. Именно след твърдо влизане на Дъглас Коста се стигна до контузия на французина Франк Рибери, който не е играл за баварците оттогава и в последно време дори се заговори за край на кариерата му.

В момента Дъглас Коста е с бразилския национален отбор на турнира Копа Америка в Чили. „Кариоките” достигнаха вече 1/4-финалите и в нощта на събота срещу неделя ще играят срещу Парагвай за място на 1/2-финалите. 24-годишният футболист има вече 8 срещи и 1 гол с екипа на „Селесао”.

Ако трансферът на Дъглас Коста в Байерн бъде финализиран, бразилецът ще стане третата най-скъпа покупка в историята на клуба след тези на Хави Мартинес (40 милиона евро на Атлетик Билбао) и Марио Гьотце (37 милиона евро на Борусия Дортмунд).

Германският шампион вече осъществи един трансфер това лято, привличайки вратаря на Щутгарт Свен Улрайх, който ще бъде резерва на Мануел Нойер от новия сезон.