Байерн ускори преговорите с Ювентус за привличането на звездата на чилийския национален тим Артуро Видал. Двата клуба са на път да постигнат споразумение за 36 милиона евро плюс бонуси при добро представяне на халфа, съобщава италианската агенция АНСА.

Първоначално “бианконерите” искаха 40 милиона евро за футболиста, а Байерн даваше само 30 милиона евро. В крайна сметка най-вероятно двата клуба ще се разберат за сума по средата на техните изисквания.

28-годишният полузащитник може да подпише петгодипен договор с германския шампион в най-скоро време. Баварците водят разговори и с мениджъра на чилиеца Фернандо Феличевич, който вече е пристигнал в Мюнхен, информира пък Sport Bild. Самият Видал е на почивка в Маями след спечелването на Копа Америка с Чили.

Баварците продадоха тази седмица германския национал Бастиан Швайнщайгер на Манчестър Юнайтед и Видал би бил чудесен негов заместник, а Ювентус е сложил цена от 40 милиона евро за чилиеца.

Видал игра в германската Бундеслига от 2007 до 2011 година с екипа на Байер (Леверкузен). Това лято той игра във всички срещи на домакина Чили на Копа Америка, а отборът спечели трофея от турнира за първи път в историята. Интерес към него проявяваха още Реал (Мадрид) и Арсенал.