Байерн увеличи на 18 точки аванса си в Бундеслигата. Това стана факт след победата с 2:0 като гост на Майнц. Това беше осми пореден успех на баварците в шампионата.

Франк Рибери откри резултата в 33-ата минута, когато при разбъркване в наказателното поле на домакините от границата на наказателното поле се разписа с воле. Само 11 минути по-късно Хамес Родригес удвои. Той също вкара с воле, но след центриране на Корентен Толисо отляво.

С този успех Байерн събра 53 точки и има аванс от 18 пред Байер (Леверкузен), който направи нулево равенство като гост на Фрайбург и излезе втори. Майнц е 16-и с 20 точки, на четири пред изпадащите. Фрайбург пък е 12-и с 25.

Шалке 04 изтърва второто място след домакинската загуба с 1:2 от борещия се за оцеляване Вердер. Евген Коноплянка даде аванс на „кралскосините“ в 24-ата минута. Той стреля от границата на наказателното поле, а топката мина между ръцете на вратаря Йржи Павленка.

В 78-ата минута домакините останаха с човек по-малко заради втория жълт картон на Матия Настасич, а минута по-късно Макс Крузе изравни за Вердер при разбъркване след изпълнение на фаул. В добавеното време Златко Юнузович донесе победата на гостите Така Шалке 04 се срина на четвърто място с 34 точки. Вердер напусна опасната зона и вече е 15-и с 20 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА