Германският шампион Байерн засилва интереса си към още една от звездите на Борусия (Дортмунд) Марко Ройс, след като през последните две години привлече от вестфалци първо Марио Гьотце, а след това и полския национал Роберт Левандовски.

Преговорите на Ройс с босовете на „жълто-черните” за предсрочно удължаване на договора му са се провалили и е твърде вероятно той да напусне клуба след края на сезона.

„Актуалната ситуация изисква от всички концентрация и най-важният ни приоритет е бързо да излезем от тази ситуация. Всичко останало е на заден план. Нашата позиция не се е променила и бихме искали да продължим пътя си заедно с Марко”, заяви спортният директор на Борусия (Дортмунд) Михаел Цорк пред Sport Bild.

Изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге също се изказа по темата, но не пожела да повишава напрежението в лагера на съперника преди мача между двата тима в събота от 19:30 часа българско време на „Алианц Арена”.

„Дори и ние в Мюнхен знаем, че той има големи качества. Възможно е един млад германски национал с такива качества да представлява интерес за нас. Не искам обаче сега да всявам безпокойство в Дортмунд”, намекна Румениге за намеренията на баварците.

„Ясно е, че сме правили и трансфери за по-високи суми. Към момента не сме се занимавали с тази тема”, отговори пък финансовият директор на баварците Ян-Кристиан Дреесен на въпрос дали Байерн може да плати 25 милиона евро за Ройс.