Нападателят на третодивизионния английски Транмиър Роувърс Дейл Дженингс финализира трансфера си в германския колос Байерн (Мюнхен). Новината бе потвърдена от официалния сайт на Роувърс, но не се разкриват повече подробности нито за сумата по трансфера, нито за продължителността на договора на нападателя с баварците.

18-годишният голаджия дебютира за Транмиър едва през миналия сезон, като в 32 мача за тима има вкарани 6 гола. Представянето на Дженингс в Първа лига му донесе престижното отличие „Откритие на годината” през април.

“Това е невероятна възможност за Дейл и такава, каквато всеки един млад футболист трябва да използва. Байерн Мюнхен ни предложи много добра оферта за Дейл и ние сме доволни, че той ще може да прогресира с тях в Германия. Той изкара невероятни 12 месеца с нас, да се надяваме, че ще успее да стори много с Байерн. Сигурен съм, че феновете ни ще продължат да следят изявите му. Той винаги е добре дошъл отново да се върне при нас”, сподели мениджърът на Транмиър Лес Пари.

Очаква се първоначално Дженкингс да се изявява във втория отбор на Байерн и ако покаже добри резултати, ще му се даде шанс за изява и в първия състав. /БЛИЦ