Селекционерът на националния отбор на Германия Йоахим Льов има сериозен проблем с организацията на подготовката на “бундестима” за Евро 2012.
 
“Щастлив съм от класирането на Байерн за финала на Шампионската лига. Това е успех за германския футбол, но ми проваля плановете за подготовка на националния отбор”, заяви Льов пред “Билд”.
 
Играчите на Байерн ще могат да се присъединят към лагера на “маншафта” преди Евро 2012 едва на 25 май. Това е само шест дни преди крайния срок за определяне на 23-ата играчи за европейското първенство.
 
На баварците предстои участие на финал за Купата на Германия на 12 май срещу Борусия (Дортмунд), а на 19 май е решителния мач с Челси за титлата от Шампионската лига. На 22 май Байерн има договорен мач с националния отбор на Холандия и трябва да бъде представен от всичките си звезди.
 
Германия започва подготовка за Евро 2012 на 11 май. Тогава освен играчите на Байерн на лагера няма да се появят и футболистите на Борусия (Дортмунд), които на следващия ден играят с баварците за Купата на страната.
 
Освен това Месут Йозил и Сами Хедира (двамата от Реал (Мадрид) и Мирослав Клозе (Лацио) имат мачове за първенство на 13 май. Лукас Подолски от Кьолн вероятно ще участва в плейофи за оставане в Бундеслигата на 10 и 15 май.
 
Заради този проблем Йоахим Льов вероятно ще запълни групата с играчи от националния отбор до 21 г. На 7 май той ще обяви списък с 30 имена, от които до 31 май ще трябва да определи 23-ата германски национали за европейското първенство.