Еманюел Адебайор и Того се класираха за втория кръг на квалификациите за Мондиал 2014, след като отстраниха Базил де Карвальо и Гвинея Бисау. Нападателят на Тотнъм се завърна в игра за “ястребите” след временно оттегляне и помогна на тима си за победата с 1:0 в реванша.
 
Единственото попадение бе реализирано от Серж Гакпе във втората минута. Базил де Карвальо от Локо (Пловдив) игра цял мач за гостите. По този начин Того се класира с общ резултат 2:1. В петък двата тима направиха 1:1 в Гвинея Бисау, а Де Карвальо вкара гол от дузпа.
 
ДР Конго също се класира за следващата фаза след победа с общ резултат 8:2 над Свазиленд. След победа с 3:1 като гост, сега конгоанците се наложиха с 5:1. Трезор Мпуту и Диоко Салуйтика вкараха по два гола, а едно попадение добави Ив Диба Илунга.
 
Кения също се класира за груповата фаза на квалификациите за Мондиал 2014, след като победи Сейшелите с 4:0 като домакин и продължава напред с общ резултат 7:0. Конго направи 1:1 като домакин на Сао Томе и Принсипе, но се класира напред след победа с 5:0 в първия ма. Руанда удари Еритрея като гост с 3:1 и общ резултат 4:2.
 
Танзания допусна домакинска загуба от Чад с 0:1, но продължава напред заради повече отбелязани голове на чужд терен при победата си с 2:1 навън в първия мач. Мадагаскар обърна Екваториална Гвинея за успеха с 2:1, но въпреки това отпадна с общ резултат 2:3./БЛИЦ