Капитанът на Арсенал Сеск Фабрегас най-накрая ще се завърне у дома в Испания и ще подпише до няколко дни договор с родния си клуб Барселона.

Според “BBC” мениджърът на “артилеристите” Арсен Венгер е дал разрешението си за осъществяването на сделката. Така една от най-дългите трансферни саги е към своя край. Барселона ще плати веднага 34 милиона евро на Арсенал и допълнително още 6 милиона евро, ако Фабрегас играе редовно за каталунците и спечели титли с тях.

Според запознати, Фабрегас няма да плати и 4 милиона неустойка до края на договора си, тъй като технически той никога не е искал трансфер. 24-годишният испански национал пристигна в Арсенал на 16-годишна възраст и винаги е твърдял, че един ден ще се завърне в родния си клуб Барселона.

С парите от Фабрегас мениджърът Арсен Венгер смята да подсили състава си с няколко нови попълнения, като се очаква първото от тях да е Хуан Мата от Валенсия. Той би трябвало да е новият плеймейкър на “топчиите”. Другите трансферни цели на френския специалист са защитниците Скот Дан от Бирмингам, Фил Ягиелка от Евертън и Тим Кейхил от Болтън. /БЛИЦ