Полузащитникът на Ливърпул Джо Коул е заминал за Лондон, за да премине медицински тестове в Уест Хям, съобщава BBC.
“Чуковете” правят всичко възможно, за да си върнат 31-годишния халф, който е продукт на тяхната прочута академия за таланти.
На хоризонта обаче се появи и мениджърът на Куинс Парк Рейнджърс Хари Реднап, който следи ситуацията и иска да отмъкне Джо в своя отбор.
 
Мениджър на "червените" Брендън Роджърс призна пред Би Би Си, че Коул е искан от Уест Хям. Той обаче не потвърди, че халфът вече е в Лондон и минава прегледи. "Да, Коул говори с Уест Хям. И ако той се споразумее с тях, това ще бъде страхотен ход от негова страна", заяви Роджърс.

Английските медии уточняват, че Джо Коул има договор с Ливърпул до лятото, но “червените” имат готовност да анулират контракта и да пуснат играча да премине в друг клуб като свободен агент.   
 
Ето какво коментира пред BBC Radio 5 Live и мениджърът на КПР Хари Реднап:
"Обичам Джо. Аз го забелязах в школата на Уест Хям, когато той беше само на 11 години. Започнах да го наблюдавам редовно и след време го привлякох в мъжкия състав на “чуковете”. Не крия, че го искам в КПР. Даже говорих с него. Но очевидно това ще е трудно, защото Уест Хям е неговият клуб. Това е мястото, където той започна. Феновете го обичат и се надяват да се завърне при тях. Аз му пожелавам всичко най-хубаво, защото той е фантастичен момче. Все пак ще изчакам, защото надеждата умира последна".

Кариерата на Джо Коул
Уест Хем: 150 мача, 13 гола
Челси: 282 мача, 39 гола
Лил: 38 мача, 4 гола
Ливърпул: 42 мача, 5 гола
Англия: 56 мача, 10 гола