Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Бебе разказа интересни неща от времената, когато играеше на "Олд Трафорд". Манчестър Юнайтед преотстъпи португалския си нападател Бебе на Бешикташ за следващия сезон.

20-годишният футболист подписа с “червените дяволи” от Витория (Гимараеш) през 2010 година. Сър Алекс Фъргюсън призна, че е платил 7 милиона паунда за Бебе без да го е гледал.

Португалецът не успя да се наложи на “Олд Трафорд” и изигра само седем мача за Манчестър Юнайтед."Аз никога не съм гледал сериозно на Манчестър Юнайтед. Освен това не разбирах нито една дума на Алекс Фъргюсън. Веднъж той ми нареди да се острижа, защото имах дълга коса. Остригах се, а на другия ден се приближих до Съра, а той дори не ме позна, разказва Бебе. - Фъргюсън постоянно хвали и покровителства Нани. Може би, защото очаква от него да се получи нов Роналдо? Веднъж на тренировка прокарах топката между краката на Райън Гигс. Фърги ми каза: Отиди и разкажи на майка ти, че си успял да направиш това с Гигс."

Бебе е роден на 12 юли 1990 г в Агуалва Чакем, Португалия. В момента се състезава за Рио Аве, където е отдаден под наем от Манчестър Юнайтед.Родителите на Бебе, имигранти в Лисабон, го изоставят като малък. Налага се грижите за него да поеме баба му, живееща в предградие на португалската столица. Когато навършва 12 години съдът го поставя под опеката на църквата. Бебе е преместен в сиропиталище на 20 км от Лисабон. През 2009 г. заедно с други 7 обитатели на дома е поканен да участва в Европейския фестивал по уличен футбол във Фоча, Босна и Херцеговина. Въпреки че отборът му отпада още в първата фаза на турнира, Бебе оставя добри впечатления, отбелязвайки 4 гола в 6 срещи.

Между 2001 и 2008 г. Бебе се състезава за аматьорския Луреш. През лятото на 2009 г. отива във втородивизионния Ещрела Амадора, където бързо се налага като звездата на отбора. Само година по-късно Ещрела е затънал във финансови проблеми и не успява да изплаща заплатите на футболистите си. Бебе успява да разтрогне договора си по вина на клуба и се присъединява към елитния Витория Гимараеш като свободен агент.