Румънският клуб Стяуа (Букурещ) най-вероятно ще бъде принуден да се раздели с някои от водещите и скъпоплатени играчи, след като отборът отпадна в квалификациите на Шампионската лига, а и собственикът Джиджи Бекали няма възможност да поддържа предишното ниво. Не само отпадането от Партизан в Шампионската лига обаче е разочароващо, но и предстоящото такова от турнира Лига Европа.

В първата плейофна среща за място в групите румънските шампиони бяха смазани с 3:0 с лекота от норвежкия Розенборг. Бекали заяви, че плановете в Стяуа са да бъдат продадени играчи като капитана Фернандо Варела, Александру Кипчу и Адриан Попа, а за да бъдат намалени разходите освободен незабавно и алжирския халф Аймен Тахир.

Всъщност проблемите за президента прозираха още преди решителните квалификации и пуснатите в румънските медии информации, че неговите играчи са желани от Литекс и Лудогорец едва ли са почивали на истината. Вероятно самият той е искал да заостри вниманието върху тях.

"Искам да се разделим с някои футболисти. Аз всъщност искам да продам клуба, но никой не проявява интерес. Кой е този идиот, който ще дава 1 милион евро на месец за Стяуа? Няма такъв, коментира бизнесменът, който явно е разчитал да вкара свежи пари от евротурнирите.

Старши треньорът Мирел Радой пък заяви, че е искал да напусне поста след поражението от Розенборг и дори е информирал играчите за това.

"След дълги разговори с Радой се разбрахме да не напуска, каза Бекали, който обяви, че ще бъде принуден да реже от заплатите на играчите, ако не се намерят свежи финанси. Радой искаше да оставим в отбора Тохир, но аз съм собственик и си имам мои стандарти, така че алжирецът напуска.

57-годишният бизнесмен беше дори част от Европейския парламент от 2009-а до 2012 година, но след това прокуратурата го залови във финансови машинации и корупция, заради което му беше наложена присъда от три години и 6 месеца затвор. Бекали изтърпя една трета от това наказание и се върна към управлението на Стяуа, но с доста по-скромни финансови възможности.