Легендата на немския футбол Франц Бекенбауер сподели, че вижда в лицето на Лотар Матеус един потенциален бъдещ заместник на Юп Хайнкес, който ще поеме от лятото Байерн (Мюнхен).

“Бих имал на 100% доверие в Лотар. Той може да води отбора на Байерн, най-вече когато има на своя страна Румениге и Хьонес. Матеус е идеален за тима”, сподели Кайзера в предаването “Sky90”.

“Считам Лотар за един изключителен треньор”, продължи почетния президент на Байерн. Бекенбауер беше наставник на Бундестима, който спечели Световното титла в Италия през 1990 година, а тогава капитан на отбора бе Лотар Матеус.

В момента Лотар Матеус е селекционер на българския национален отбор и според последните информации няма никакво намерение да напуска поста си в скоро време.

До края на сезона след окончателното изгонване на Луис Ван Гаал "баварците" ще бъдат водени от досегашния асистент на холандеца Андрис Йонкер, а от лятото тимът ще бъде поет от сегашния наставник на Байер (Леверкузен) Юп Хайнкес, който вече има подписан договор с Байерн за следващите два сезона. /БЛИЦ