Легендата на германския футбол Франц Бекенбауер разкри причината, която според него пречи най-много на бившия селекционер на България Лотар Матеус да получи работа в Бундеслигата.

“Повечето отбори се отказват заради личните му истории. Тези заглавия, които се появяват по негов адрес във вестниците, плашат тимовете. Те търсят треньор, който носи победи, а не такъв, който с личния си живот предизвиква суматоха. Така излиза, че отчасти той сам си е виновен. Той наистина би могъл да работи като треньор”, сподели Кайзера в интервю за последния брой на германското списание “Шпорт Билд”.

На въпрос дали звездата на Борусия (Дортмунд) Марио Гьотце може да се сравнява с Лионел Меси почетният президент на Байерн отговори: “Момчето вкара хладнокръвно за 1:0 срещу Байерн. Неговите качества са изключителни. Гьотце е футболист, който се забавлява с играта. Той ще извърви своя път при този талант. Дали ще бъде нов Меси? Нека изчакаме. Той все още опознава сериозността на играта. Това, че Арсенал предлага за него 40 милиона евро, е преувеличено. Той не струва толкова много, но в няколко години цената му може да достигне тези стойности. В един аспект обаче той е далеч пред Меси. Той играе също толкова добре за националния тим, колкото и в клубния”.