Почетният президент на Байерн (Мюнхен) Франц Бекенбаур за пореден път изрази надежда, че вратарят на националния тим и Шалке 04 Мануел Нойер рано или късно ще акостира на “Алианц Арена”.

“Нядвам се на Мануел Нойер. За мен Нойер е най-добрият в света. Ако можех да го привлека, бих го взел в Байерн”, сподели Бекенбауер пред “Sky”.

От подновяването на срещите в Бундеслигата след паузата заради празниците на вратата на Байерн като титуляр бе сложен Томас Крафт на мястото на Ханс-Йорг Бут. Крафт обаче не можа да помогна много на съотборниците си и допусна гол при ремито 1:1 в гостуването на Волфсбург в събота.

Въпреки налагането на Крафт от страна на холандския наставник Луис ван Гаал, в клуба продължават да работят по евентуалното привличане на Мануел Нойер от Шалке 04. “Нямам нищо против Крафт, но той е младо момче, което може и да не издържи на голямото напрежение”, допълва Бекенбауер, който предпочита 24-годишния Нойер пред с 2 години по-младия от него Крафт.

Самият Мануел Нойер не пожела да се изкаже след загубата от Хамбургер (0:1) в събота относно бъдещето си в края на сезона. /БЛИЦ