Бившият шеф на организационния комитет за Мондиал 2006 в Германия и легенда на немския футбол Франц Бекенбауер реагира на обвиненията в корупция във връзка със скандала за купуване на домакинството на световното първенство преди 10 години. Германската юридическа фирма „Фрешфилдс“, че има направени странни преводи от  страна на Кайзера към сметка на бившия вицепрезидент на ФИФА Мохамед бин Хамам за купуване на гласове за спечелване на домакинството на Мондиал 2006. Общата стойност на паричните преводи е около 10 милиона швейцарски франка, преминали от сметка на Бекенбауер към катарска компания, собственост на Мохамед бин Хамам, който години след това беше отстранен от футбола до живот заради корупция.

„Определено не сме купували гласове. Ставаше въпрос за един вид подсигуряване,за да получим от ФИФА финансова подкрепа. Иначе нямаше да има световно първенство в Германия. Тогава през 2002 година се нуждаехме спешно от пари. Представете си, че световното първенство се беше провалило. Що за позор щеше да е това за Германия!”, заяви Бекенбауер в интервю за „Бил дам Зонтаг”.

„Едва миналата седмица разбрах, че парите са били преведени в посока Катар на Хаман. Допускал съм грешки и след това, но човек не може винаги да е прилежен. Световното първенство обаче не беше купено”, допълва Кайзера.