"Франц Бекенбауер без съмнение е най-голямата личност в историята на Байерн Мюнхен", сподели по време на годишното отчетно събрание на клуба председателят на Управителния съвет Карл-Хайнц Румениге по адрес на Кайзера.

Трудно е да се повярва, но е истина: След 32 години Франц Бекенбауер ще получи своя бенефисен мач с екипа на Байерн. Кайзерът отново ще се раздаде на терена през следващата 2010 година и то не срещу кой да е, а срещу Реал Мадрид.

Мачът "срещу най-известния и най-успешния отбор в света" (думи на Румениге) ще се състои на "Алианц Арена" в Мюнхен идното лято през август след Световното първенство в ЮАР. "След бенефиса вече бившият президент ще бъде изпратен от ръководството и феновете на клуба с един наистина голям празник", каза още Румениге.

http://www.bild.de/BILD/sport/fotos/FOTO-GALERIEN-R/fussball/bundesliga/vereine/bayern/hoeness-uli/hoeness-30-jahre-30-bilder/hoeness-kaiser-1__14060033__MBQF,templateId=renderScaled,property=Bild,height=349.jpgВръщайки се назад в историята на Румениге му е направило впечатление, че при раздялата на Бекенбауер с Байерн и трансфера му в Космос Ню Йорк през 1977 година, той не е бил изпратен както трябва с един наистина голям празник. Точно това ще бъде поправено с 32-годишно закъснение и най-известния играч в историята на клуба ще получи своя бенефисен мач. 

След 15 години на служба 64-годишният Бекенбауер тази вечер по време на годишното отчетно събрание се оттегли от поста си на президент на клуба. Той ще бъде наследен от бившия мениджър на "баварците" Ули Хьонес, който още през лятото намери своя наследник в лицето на Кристиан Нерлингер. Бекенбауер остава почетен президент на Байерн. /БЛИЦ