ПСЖ срази като домакин Марсилия с 2:0 в голямото дерби на френския футбол от 26-ия кръг на Лига 1 и запази първото си място във временното класиране. Бившият английски национал Дейвид Бекъм дебютира за парижани, след като се появи като резерва в 76-ата минута на мястото на Хавиер Пасторе и участва в разиграването за гола на Златан Ибрахимович (90+1). Другото попадение за успеха на домакините всъщност бе автогол на Никола Н`Кулу още в 11-ата минута.

Двубоят на „Парк де Пренс” започна страхотно за домакините, след като в 1-ата минута Пасторе нацели гредата. Десет минути по-късно пък най-скъпият зимен трансфер в света Лукас Моура, закупен за 40 милиона евро от Сао Пауло, стреля от около 30 метра, топката рикошира в гърба на Н`Кулу и влетя в мрежата на Манданда за 1:0. Eдинственoто сериозно положение за гостите през първата част дойде в 43-ата минута, когато Матийо Валбуена стреля отдалеч, но Салваторе Сиригу спаси удара му. В самия край на първото полувреме пък домакините претендираха за дузпа за фаул срещу Езекиел Лавеци, но такава не последва.

След почивката марсилци излязоха преобразени и взеха инициативата, но така и не успяха да стигнат до изравнително попадение. Пропуски направиха Матийо Валбуена, Род Фани и Андре-Пиер Жиняк, чийто удар със задна ножица в 60-ата минута бе отразен от Сиригу. В 76-ата минута Дейвид Бекъм се появи за първи път в игра за ПСЖ, след като подписа с тима в последния ден от зимния трансферен прозорец и обеща да дарява заплатата си за благотворителност. Той влезе на мястото на Хавиер Пасторе, а в първата минута от добавеното време открадна топката пред наказателното поле на съперника и технично изведе Жереми Менес, който пусна по земя за Ибрахимович, който оформи крайното 2:0.

След този успех ПСЖ е лидер в класирането с 54 точки и има 3 аванс пред Олимпик (Лион). Марсилия остава на трета позиция с 46 точки и все повече се отдалечава от титлата.

ФРАНЦИЯ, ЛИГА 1, 26 КРЪГ
От петък

Ница – Реймс 2:0

От събота
Рен – Сошо 2:2
Аячо – Лил 1:3
Нанси – Сент Етиен 0:3
Троа – Бастия 0:0
Евиан – Монпелие 0:1
Валансиен – Тулуза 0:0

От неделя

Олимпик (Лион) – Лориен 3:1
Бордо – Брест 0:2
ПСЖ – Олимпик (Марсилия) 2:0

КЛАСИРАНЕ:
1.ПСЖ – 54 т., 2.Олимпик (Лион) – 51, 3.Олимпик (Марсилия) – 46, 4.Ница – 45, 5.Сент Етиен – 44 и др.