Дейвид Бекъм ще облече екипа на Манчестър Юнайтед осем години, след като напусна и премина в Реал (Мадрид). Футболната звезда ще вземе участие в контролата с Ювентус другия вторник (24 май). Мачът на “Олд Трафорд” ще бъде бенефис на Гари Невил, който е поканил един от най-близките си приятели за участие в прощалния двубой.

Бекъм е потвърдил, че ще играе и по този начин гарантира едно събиране на легендарния „випуск от 1992-а", както наричат може би най-добрите младежи излезли някога от школата на Юнайтед.

Мениджърът Ссър Алекс Фъргюсън обеща, че ще позволи на Раян Гигс и на Пол Скоулс да вземат участие в мача, макар че на 28 май (събота) им предстои финал от Шампионската лига срещу Барселона.

„Радвам се, че така ще успеем да почетем Гари Невил, защото той е един невероятен играч и заслужава такова изпращане. Участието на Бекъм, на Ники Бът, Фил Невил, Скоулс и Гигс ще направят момента специален. Прекрасно е, че тези играчи отново ще имат възможност да играят заедно", коментира щастливият Фъргюсън.

След 602 двубоя с екипа на Манчестър Юнайтед, Гари Невил сложи край на своята активна спортна кариера в началото на февруари тази година./БЛИЦ