Новото попълнение на Милан Дейвид Бекъм даде първата си официална пресконференция след завръщането си в клуба. Той бе представен официално като играч на тима заедно с всички трофеи спечелени от миланистите. Англичанинът ще играе с екипа на "росонерите" за втори път под наем от ЛА Галакси до края на сезона. Той говори за това, че не е дошъл в клуба просто за да си гарантира участието на световното, но и за да помогне с каквото може. Освен това не подмина и жребия за Шампионската лига, който го изправи срещу бившия му тим Манчестър Юнайтед, като заяви, че дори се е разплакал от щастие, когато е научил новината.

"Първите шест месеца в Милан бяха много специални за мен. Отборът е същият както и миналата година, въпреки липсата на важни личности като Паоло Малдини, Кака и Карло Анчелоти. Не съм тук само, за да спечеля мястото си за Мондиал 2010 в ЮАР, а преди всичко, защото е превъзходно да съм част от велик клуб като Милан и искам да се опитам да помогна максимално на тима. Не очаквам да играя всеки мач. Трябва да си заслужа това с много тренировки, а ще ми трябва време да свикна с новата схема на игра на Леонардо 4-3-3, но мисля, че ще се приспособя бързо. Трябва да работя много, както го правя тези дни за да съм на разположение на треньора и той ще реши кога да играя. Ще бъда щастлив всеки пък, когато съм викнат да помогна на Милан да спечели, ако и да играя само по пет минути", заяви Бекъм.

Футболистът коментира и въпроса относно поста, на който очаква да бъде използван от Леонардо, като заяви, че е готов да играе навсякъде, където треньорът пожелае."Къде ще играя? Най-много съм играл в халфовата линия, но съм готов да бъда на разположение за всеки пост - нападател, халф, защитник и дори вратар. Важното е да играя и да помагам на отбора".

Освен това Бекъм е особено щастлив от факта, че ще има шанс да се изправи срещу бившия си тим Манчестър Юнайтед в сблъсък от 1/8 финалите в Шампионската лига.

"Когато разбрах жребия за Шампионската лига се разтреперих и разплаках от емоция, че ще се върна на "Олд Трафорд". Това ще бъде за първи път от 7 години, когато преминах в Реал Мадрид. За мен ще е нещо невероятно да се върна да се изправя срещу любимия ми отбор, в който винаги съм мечтал да играя и с който спечелих всичко. Там са моите приятели, феновете продължават да ме обичат. Наистина ще бъде нещо много специално за мен. Относно 2010-та, пожелавам си преди всичко да спечеля Скудетото с Милан, но няма да е лесно да се справим с отборите на Интер и Ювентус, които са много силни. Много е специално на 34 години да бъда в клуб като Милан и съм готов за тази авантюра", добави англичанинът.

Накрая Бекъм заяви, че желае да отмъсти на Интер за загубата с 0:4 през миналия сезон. Той се надява Милан да успее да постигне същия резултат през новата година, но осъзнава, че това ще бъде много трудно.

"Надявам се в дербито с Интер да победим с 4:0 за да си върнем за загубата от първия полусезон. Това обаче ще бъде доста трудно, защото те имат много добър отбор. Мисля, че дербито бе твърде рано от кампанията и Милан все още преминаваше през период на промяна. Надявам се все пак да вземем някакъв реванш. За мен да играя в този сблъсък е много специално изживяване", завърши Бекъм./БЛИЦ