Лос Анджелис Галакси е новият-стар шампион на американската Мейджър Лийг Сокър (МЛС). Във финала на първенството Дейвид Бекъм, Лендън Донован, Роби Кийн и съотборниците им победиха с 3:1 Хюстън Динамо на своя "Хоум Депот Сентър" в Карсън, Калифорния.

За Бекъм това беше последен мач с фланелката на Галакси, като продължава да не е известно къде ще продължи кариерата му. Английският халф започна като титуляр и беше заменен в 95-ата минута от Марсело Сарваш под бурните аплодисменти на феновете. Не липсваха и транспаранти, с които запалянковци благодариха на Бекс за прекрасните спомени.

Иначе гостите от Хюстън поведоха минута преди края на редовното време. Тогава американецът Кейлън Чар прониза Джон Саундърс за 1:0. За само пет минути след паузата обаче Галакси обърна нещата в своя полза. Първо в 60-ата Омар Гонзалес наказа Тейли Хол за 1:1, а пет по-късно капитанът и легенда Лендън Донован реализира от дузпа за 2:1. Отново чрез наказателен удар беше оформен крайният резултат. Този път точен беше ирландецът Роби Кийн. Нападателят изигра великолепен сезон, отбелязвайки 22 гола в 34 мача.

С успеха в нощта на събота срещу неделя европейско време Лос Анджелис Галакси спечели четвърта купа на МЛС. Със същия брой трофеи е само още Ди Си Юнайтед.