Звездата на ПСЖ - Дейвид Белъм, обяви, че до края на живота си ще бъде част от най-комерсиалния спорт. 37-годишният полузащитник има желание да бъде посланик на английския футбол по света. Припомняме, в момента той се явява като такъв на китайския футбол, където подписа няколкогодишен договор срещу сериозна сума. През миналия месец Бекс дори бе в азиатската страна като част от своя ангажимент.

"Ще бъда част от футбола до края на живота си. Кариерата ми ще продължи като посланик, след като спра да играя. Искам да помогна на английския футбол и на футбола като цяло", коментира халфът.

"Не мога да кажа дали ще започна работа във ФА, нека изчакаме. Може би когато приключа с активния футбол, бих могъл да дам отговор на този въпрос. Натрупал съм достатъчно опит за ново начало. Както знаете, играл съм в много държави. Предимството на моя професионален път е, че съм имал възможност да изуча различни култури, различни начини за игра.

Но продължавам да се наслаждавам на това, което правя. И затова все още съм част от професионалния футбол. Искам да продължа да играя. Но не е лесно, все пак не съм на 21, което пък не ми пречи да се радвам така, както тогава. Във времето човек се научава да чете футбола по различен начин, усвоява нещата по-лесно и разбира смисъла от тях. Физически винаги става по-трудно", добави Бекъм.