Белгийският специалист Пол Пут подписа тригодишен договор за селекционер на националния отбор на Буркина Фасо, обявиха от футболната федерация на африканската държава.
 
55-годишният треньор, лишен от право да работи в родината си заради участие в манипулиране на мачове, заменя на поста Пауло Дуарте, който бе уволнен след Купата на Африканските нации в началото на годината.
 
Пут има опит като селекционер в Африка, тъй като води националния отбор на Гамбия. През кариерата си е работил в Геел, Локерен, Лиерс и Екселсиор.
 
Докато бе начело на Лиерс той бе признат за виновен в получаване на пари от китайска тото мафия, за да повлияе на играчите си и да осигури точни резултати в мачове от първенството.
 
Той получи наказание от белгийската федерация да не работи в страната, но санкцията не стана глобална заради липсата на ратификация от ФИФА.
 
Пут беше начело на Гамбия от 2008 до 2011 г. Първата му задача като селекционер на Буркина Фасо са мачовете с Конго и Габон и през юни, които са квалификации за Мондиал 2014.