Белгия победи с 2:0 при визитата си на Естония в мач от група „H” на световните квалификации в зона Европа. Дрис Мертенс (31) даде преднина на „червените дяволи”, а в 44-ата минута домакините останаха в намален състав, след като Дмитриев си изкара червен картон. В самия край Насер Чадли (86) оформи крайния резултат. С успеха си белгийците увеличиха аванса си на върха, след като имат вече 16 точки. Естония е на предпоследното пето място с 4 точки.

В същото време Босна и Херцеговина завърши 0:0 с гостуващия тим на Гърция в балканския сблъсък от групата. След равенството босненците останаха трети с 11 точки и 5 по-малко от лидера Белгия, а „елините” са втори с 12 точки.

Кипър пък се измъчи доста при гостуването си на аутсайдера Гибралтар, но все пак спечели с 2:1. Още в 10-ата минута Джоузеф Чиполина си вкара автогол и гостите поведоха, но Антъни Ернандес (30) изравни. Гибралтар бе на път да спечели първа историческа точка в квалификациите, но Пиерос Сотиру (87) донесе трите точки за кипърците, които са четвърти в групата със 7 точки. Гибралтар е на дъното без нито една точка.

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​