Белгия ще избира между бившия селекционер на Германия Йоаким Льов, аржентинеца Маурисио Почетино и португалеца Андре Вияш-Боаш за нов наставник на националния тим след напускането на Роберто Мартинес, съобщава Nieuwsblad.

Мартинес си тръгна след шест години и разочароващо представяне на Световното първенство в Катар, където отборът отбеляза само веднъж и не успя да излезе от груповата фаза. Наскоро испанецът беше назначен за селекционер на Португалия.

Льов прекара 15 години начело на Бундестима и го изведе до титлата на Световното първенство в Бразилия през 2014 година, напускайки поста седем години по-късно.

Почетино и Андре Вияш-Боаш имат опит във Висшата лига, въпреки че португалецът не е много успешен в последните години. Той беше начело на Зенит (Санкт Петербург), Шанхай Порт и Олимпик (Марсилия) след кратки престои в Тотнъм и Челси. Почетино се справи добре при „шпорите“ и превърна отбора в редовен участник в Шампионската лига, като достигна и до финала на най-престижния клубен турнири през 2019 година, но загуби от Ливърпул. Аржентинецът обаче е без работа, след като беше уволнен от ПСЖ миналата година.

Клод Пюел, Ерве Ренар и Андреа Пирло също са свързвани с поста в Белгия, но не били приоритети за федерацията.