Белгия и Австрия завършиха наравно 1:1 в мач от третия кръг на група F в европейските квалификации. След края на срещата домакините организираха изпращане на отказалия се от националния отбор Еден Азар.

Белгия не влезе добре в мача и след 22 минути игра вече изоставаше в резултата. Удар на австрийски футболист се отклони в Орел Мангала и остави Тибо Куртоа безпомощен – 0:1.

В 41-вата минута Доди Лукебакио можеше да изравни, но стреля встрани от левия страничен стълб.

Австрия бе близо до второ попадение в 59-ата минута, когато Марко Арнаутович се освободи в наказателното поле и стреля, но Тибо Куртоа го отказа в великолепно спасяване.

Минута след това Ромелу Лукаку проби добре в половината на Австрия, стигна до границата на наказателното поле, откъдето си нагласи топката за удар, но той премина вдясно от вратата.

Още една минута след това, в 61-вата Лукаку получи пас от Доди Лукебакио и с безпощаден изстрел към долния десен ъгъл отбеляза за 1:1.

В 68-ата минута Щефан Пош стреля, но Куртоа спаси безпроблемно. Шест минути след това Яник Ферейра Караско имаше добра възможност, но бе неточен

В другия мач от групата Азербайджан и Естония завършиха 1:1 и спечелиха първите си точки в класирането.  Така австрийците запазват лидерската си позиция с актив от 7 точки след три мача. Белгийците са втори с 4 точки и мач по-малко.