Белгия подчини у дома Англия с 2:0 в мач от група 2 на Лига „А“ в турнира Лигата на нациите и е на крака от класиране за финалната четворка на надпреварата. "Червените дяволи" бяха без голямата си звезда Еден Азар, който е контузен.

В големи интервали от време гостите владееха топката, но трудно стигаха до голови положения, а домакините стигнаха до успеха с две попадения още през първата част. Юри Тилеманс (10) се разписа след грешка в отбраната на „трите лъва“ и мощен удар отдалеч, а Дрис Мертенс (23) бе точен от пряк свободен удар. Секунди след първия гол Хари Кейн засече центриране, но Ромелу Лукаку успя да се намеси решаващо и изчисти топката на сантиметри пред голлинията.

В заключителните минути от първата част Хари Кейн бе изведен от Джак Грийлиш. Нападателят на Тотнъм се озова на чиста позиция, но Тибо Куртоа скъси дистанцията и успя да отрази диагоналния му удар.

Winbet - победата е емоция! (18+)

След почивката домакините имаха по-добрите шансове за нов гол. В 77-ата минута Ромелу Лукаку бе намерен в наказателното поле от Мертенс с центриране ниско по земята. Таранът успя да се пребори със защитник и от непосредствена близост нанесе много опасен удар, който беше спасен от Джордан Пикфорд. В първата минута от добавеното време Лукаку се справи с два английски защитници, нагласи си топката на десния крак и шутира мощно от границата на наказателното поле, но тя премина покрай десния страничен стълб на вратата.

В другата среща от тази група Дания надви драматично у дома Исландия с 2:1. И двата гола за домакините реализира Кристиан Ериксен (12-дузпа, 90+2-дузпа) от наказателни удари, а малко преди края Кяртансон (85) бе изравнил.

След победата си Белгия е лидер с 12 точки, на 2 пред втория Дания. В сряда белгийците се изправят срещу датчаните в директен сблъсък за първото място и класиране за финалната четворка. Англия е на трето място със 7 точки и няма дори теоретични шансове да се класира за финалите на турнира, а исландците остават на последната позиция без нито една спечелена точка.